Český svaz Air-hockey z. s.

Výsledky – mistrovství ČR 2012

Publikováno v út 11. prosince 2012, kategorie Mistrovství ČR.

Výsledky – mistrovství ČR 2012

Šesté mistrovství České republiky jednotlivců a třetí MČR družstev hostila letos královopolská orlovna. Firma rekonstruující zdejší prostory přichystala účastníkům nemilé překvapení. Bez vědomí pořadatele byl přerušen přívod tepla a tak hlavní ranní starostí bylo, jak zahřát přítomné účastníky. Když k horkému čaji, kávě a přídavnému topení připočítáme ještě trpělivost a vytrvalost všech účastníků akce, získáme konečný recept díky kterému se akce mohla zdárně uskutečnit.  Za tento přístup vám milí air-hockeyisté patří můj velký dík a obdiv.

Co se týká výsledků, zde jednoznačně kralovali domácí hráči. V kategorii juniorů přehrál ve vzájemném zápase Patrik Procházka (Neofight Brno) Ladislava Šustáčka (SHL SDS Exmost Brno) nejtěsnějším možným výsledkem 7:6 a úspěšně tak navázal na čtyři juniorské tituly svého bratra Jaromíra. Pohár za třetí místo odváží do Kroměříže Jaroslav Kopecký.

I pohár pro nejlepší ženu zůstal letos v Brně. Favorizovanou Denisu Andrýskovou (ZŠ Oskol Kroměříž) totiž dokázala porazit Nikola Velebová (SHL SDS Exmost Brno) a po dvou letech kralování Martiny Machatkové se poprvé zapisuje mezi mistryně republiky. Stejně jako loni i letos si připsala bronz Denisa Danielová z Čebína.

Zatímco junioři a ženy hrály v jedné skupině systémem každý s každým, dvanáct mužů na startu republikového šampionátu bylo rozlosováno do dvou šestičlenných skupin. Z nich postupovali čtyři nejlepší do Play off. Tam se utkali hráči na dva vítězné zápasy. Do finále se probojoval obhájce titulu Martin Kučera (SHL SDS Exmost Brno), který se utkal s Martinem Vránou (Doudeen Team). Po zápasech 7:4, 5:7 a 7:5 se ze svého čtvrtého titulu mistra ČR radoval Kučera, brněnský triumf pak podtrhl třetím místem jeho oddílový kolega Dalibor Kyzlink.

Loňský vítěz soutěže družstev Neofight Brno se letos musel spokojit s druhým místem. Ve vzájemném souboji totiž podlehl poměrem 3:4 (6:7 v posledním setu) novému mistrovi SHL SDS Exmost Brno. Bronzové medaile vezou do Kroměříže hráči Kuželny Nedopil. Kromě vyrovnaného boje o titul se válčilo také v zápase o celkově čtvrté místo. V něm udolal Sport bar Relaxa 4:3 na sety 1.AHC Most.

Fotky z mistrovství ČR najdete v naší FOTOGALERII, kompletní výsledky v souboru MČR_2012_výsledky.

 

Přejít do archivu článků

Vyhledávání

Podporují nás

 

Kalendář událostí

květen 17.

Majaland mistrovství světa 2024

Majaland Praha - Tuchoměřice

soutěže družstev od 10 hod., soutěž jednotlivců od 14 hod.

Zobrazit archiv událostí

Fotogalerie

Mistrovství ČR 2023 - Brno

Mistrovství ČR 2023 - Brno

Ze dne 9. prosince 2023

Obsahuje 80 fotek

24 hodin stolního hokeje

24 hodin stolního hokeje

Ze dne 13. října 2023

Obsahuje 12 fotek

Zobrazit fotogalerii

Vytvořil Dominik Fiala v roce 2011. RSS článků, mapa stránek a administrace.