Český svaz Air-hockey z. s.

Na skok v Katalánsku

Publikováno v st 14. srpna 2013, kategorie Nezařazené.

Na skok v Katalánsku

Tak jako je pro fotbalového fanouška při cestě do Barcelony téměř povinná návštěva sportovního chrámu Camp Nou, stolní hokejista by si neměl v katalánské metropoli nechat ujít setkání se členy zdejšího klubu air-hockeye. Zázemí mají barcelonští stolní hokejisté sice spíše průměrné, herním projevem ovšem přirovnání k hvězdám místního FC určitě snesou.

Před několika lety přišli barcelonští o dobře dostupné hrací místo a nové nalezli v nákupním centru na severním okraji města. Hlavní nevýhodou je, že leží od centra daleko a navíc mimo spojení MHD, což do značné míry limituje počet aktivních hráčů. K dispozici zde mají tři starší hřiště Dynamo Purple Top. Tento typ je oproti v ČR používaným Dynamo Hot Flash II o něco pomalejší.

Základ pro herní styl dalo Kataláncům někdejší setkání s americkými „profesionály“. To společně s pomalejšími stoly a jižanskou hravostí i emocemi vytváří výrazně odlišný způsob hry. Ve srovnání s poměrně přímočarou a rychlou hrou na soutěžích ČSAH a WTHA, jsou místní borci samá „klička a fintička“

Častější konfrontace rozdílných stylů by byla jistě oboustranně prospěšná a to jak po stránce výkonnostního srovnání (moje víceméně „společenská“ hra toho o reálné výkonnosti soupeře mnoho neprozradí), tak pro rozvoj způsobu hry. Katalánci se v posledních letech účastní soutěží v zahraničí sporadicky, zdá se ale, že i oni začínají mít opět zájem ukázat své umění zbytku Evropy. Jejich tituly evropských mistrů jsou již poměrně vousaté a lze tedy doufat, že na setkání při oficiální soutěži nebude nutné dlouho čekat.

Výsledky oficiálně zapsaných zápasů – spíše pro zajímavost:

  • Jorge Tomás (Venezuela, #1 katalánského národního žebříčku) vs. Jakub Hasil 4-0 (7-3, 7-4, 7-1, 7-1)
  • Arnau Martín (Španělsko, #3 katalánského národního žebříčku) vs. Jakub Hasil 2-0 (7-4, 7-3)

Jakub Hasil

 

Přejít do archivu článků

Vyhledávání

Podporují nás

 

Kalendář událostí

květen 17.

Majaland mistrovství světa 2024

Majaland Praha - Tuchoměřice

soutěže družstev od 10 hod., soutěž jednotlivců od 14 hod.

Zobrazit archiv událostí

Fotogalerie

Mistrovství ČR 2023 - Brno

Mistrovství ČR 2023 - Brno

Ze dne 9. prosince 2023

Obsahuje 80 fotek

24 hodin stolního hokeje

24 hodin stolního hokeje

Ze dne 13. října 2023

Obsahuje 12 fotek

Zobrazit fotogalerii

Vytvořil Dominik Fiala v roce 2011. RSS článků, mapa stránek a administrace.