Český svaz Air-hockey z. s.

Výsledky – mistrovství ČR 2011

Publikováno v st 14. prosince 2011, kategorie Mistrovství ČR.

Výsledky – mistrovství ČR 2011

V pořadí již páté mistrovství České republiky jednotlivců a druhé MČR družstev v air-hockeyi hostila 11.prosince 2011 kroměřížská Kuželna u Nedopilů.

Ti nejlepší z nejlepších si vyslechli úvodní slovo a pár základních pokynů od Mgr. Yvetty Bartoškové, presidentky Českého svazu air-hockey a pak už mohly započít boje o mistrovské tituly.

V ženské kategorii startovaly čtyři nejlepší hráčky, které sehrály jedenkrát vzájemné zápasy ve skupině. Ty pak určily semifinálové dvojice. Z těch postoupily do finále obhájkyně titulu Martina Machatková po výhře nad týmovou kolegyní Danielovou a Yvetta Bartošková po výhře nad Rakovou. Machatková však pro Play off seřídila mušku vskutku mistrovsky a jednoznačně si došla za obhajobou titulu. V souboji o třetí místo pak dokonala čebínský triumf Denisa Danielová.

V juniorském souboji o titul se utkalo všech osm hráčů ve společné skupině každý s každým. Systém náročný, ale mimořádně spravedlivý byl strůjcem napětí až do posledního zápasu. Po něm mohl zvednout nad hlavu největší pohár Jaromír Procházka (Neofight Brno), druhé místo obsadil senzačně Patrik Juchelka (Exmost Brno), pohár nejmenší si odvezl Michael Peter (Neofight Brno). Zde tedy Brno zaúřadovalo a obsadilo kompletní medailové pozice.

To deset mužů na startu seniorské soutěže bylo rozlosováno do dvou pětičlenných skupin. Z nich postupovali čtyři nejlepší do Play off. Tam se utkali hráči na dva vítězné zápasy. Do finále se probojoval dle očekávání vítěz letošního Českého poháru a úřadující mistr Evropy i ČR Aleš Mařa (Snipers Čebín), který měl za soupeře Martina Kučeru (Exmost Brno). Souboj to byl nesmírně vyrovnaný, rozhodovaly maličkosti a možná také to pověstné štěstí. Toho měl tentokrát více na své straně Kučera, který po zápasech 4:7, 7:6 a 7:5 udolal obhájce Mařu a připsal si třetí titul mistra ČR ve své kariéře. V souboji o třetí místo pak přehrál v dalším brněnsko-čebínském souboji Truhlář Martina Suchého a získal třetí místo.

Soutěž družstev se ukázala jako mimořádně dramatická, o vítězi rozhodla až poslední možná výměna – symbolicky mezi Kučerou a Mařou. Z titulu se však neradoval ani obhájce titulu brněnský Exmost ani favorité z Čebína. Ti oba museli dát přednost mládí v podání juniorů hrajících za Neofight Brno.

Načerpat atmosféru mistrovství ČR v air-hockeyi můžete v naší FOTOGALERII, kompletní výsledkový přehled získáte nastudováním souboru MČR_2011_výsledky.

 

Přejít do archivu článků

Vyhledávání

Podporují nás

 

Kalendář událostí

květen 17.

Majaland mistrovství světa 2024

Majaland Praha - Tuchoměřice

soutěže družstev od 10 hod., soutěž jednotlivců od 14 hod.

Zobrazit archiv událostí

Fotogalerie

Mistrovství ČR 2023 - Brno

Mistrovství ČR 2023 - Brno

Ze dne 9. prosince 2023

Obsahuje 80 fotek

24 hodin stolního hokeje

24 hodin stolního hokeje

Ze dne 13. října 2023

Obsahuje 12 fotek

Zobrazit fotogalerii

Vytvořil Dominik Fiala v roce 2011. RSS článků, mapa stránek a administrace.