Český svaz Air-hockey z. s.

Výsledky – Brno 09.09.2012

Publikováno v st 12. září 2012, kategorie Český pohár.

Výsledky – Brno 09.09.2012

Již více než pět let se air-hockey hraje v České republice v organizované formě. Od samého počátku pod hlavičkou Českého svazu air-hockey o.s.

Prvotním impulsem pro vznik air-hockeyových soutěží na území ČR byla jistě účast tříčlenné výpravy pod vedením Dalibora Kyzlinka na mistrovství Evropy 2006 ve Španělsku. Bez jakýchkoliv předchozích zkušeností s tímto nejrychlejším stolním hokejem na světě nastoupili rovnou do soutěží, na oplátku pak ostatním prezentovali jiný stolní hokej a to český ŠPRTEC. Na večerním jednání pak byla dohodnuta bližší spolupráce, z naší strany zazněl slib o vybudování struktury soutěží v air-hockeyi.

Jak bylo dojednáno, tak se také stalo. Již v dubnu následujícího roku byl v Mostě uspořádán první turnaj jednotlivců, který byl zařazen do nově ustaveného Českého poháru. Nejlepší hráči pak na konci roku změřili síly v mistrovství ČR, rozdány byly první mistrovské tituly.

Ze zdánlivě nevinné zábavy pár přátel se stal během doby sport, naši hráči úspěšně reprezentují Českou republiku na mezinárodních akcích.

O uplynulém víkendu byl dosažen další milník v historii air-hockeye. Po více než pěti letech fungování tohoto sportu u nás byl uspořádán turnaj s pořadovým číslem 100.

Hostila jej Orlovna v Králově Poli, která je letos z pořadatelského hlediska nejaktivnější. Velmi vyrovnaný turnaj vyhrál Ladislav Šustáček, před Jaromírem a Lukášem Procházkovými. Nutno dodat, že se hrálo švýcarským systémem a o vítězi se rozhodovalo až posledním odehraným zápasem.

 

Přejít do archivu článků

Vyhledávání

Podporují nás

 

Kalendář událostí

květen 17.

Majaland mistrovství světa 2024

Majaland Praha - Tuchoměřice

soutěže družstev od 10 hod., soutěž jednotlivců od 14 hod.

Zobrazit archiv událostí

Fotogalerie

Mistrovství ČR 2023 - Brno

Mistrovství ČR 2023 - Brno

Ze dne 9. prosince 2023

Obsahuje 80 fotek

24 hodin stolního hokeje

24 hodin stolního hokeje

Ze dne 13. října 2023

Obsahuje 12 fotek

Zobrazit fotogalerii

Vytvořil Dominik Fiala v roce 2011. RSS článků, mapa stránek a administrace.