Český svaz Air-hockey z. s.

Výsledky – mistrovství ČR 2014, Most

Publikováno v čt 18. prosince 2014, kategorie Mistrovství ČR.

Výsledky – mistrovství ČR 2014, Most

Již poosmé se v České republice hrálo o mistrovské tituly v air-hockeyi. Poprvé se domácí šampionát v nejrychlejším stolním hokeji na světě hrál někde jinde než na Moravě. Hrací prostory  i pořadatelské zázemí v podobě dvou stolů DYNAMO letos nabídla 15.základní škola v Mostě.

Kategorii juniorů letos zcela ovládli Severočeši. Ti se letos s vidinou pořádání mistrovství ujali herních aktivit a kromě brněnského Martina Formana letos nikdo jiný neprošel kvalifikačním sítem. Protože však Martin na mistrovství ČR nedorazil, stal se z juniorské kategorie přebor Black Sharks Most. V něm zvítězil bez zaváhání Lukáš Doležal, v přímém souboji o druhé místo porazil Martin Laštůvka Milana Hendrycha.

Ženskou kategorii stejně jako loni zcela suverénně ovládla Denisa Andrýsková (SHL SDS Exmost Brno). I zde rozhodoval o druhém a třetím místě při rovnosti bodů vzájemný zápas. Protože v něm Denisa Danielová (AHC Snipers Čebín) zvítězila nad Michaelou Navrátilovou (AHT Hlinsko), slavila republikové stříbro. Stříbro o to cennější, že se vydala do Mostu brzy ráno sama autobusem, po tom co domluvené auto AHC Snipers ráno před MČR z dosud neznámých důvodů ani nevyjelo. Bronzová (při své první účasti) Míša Navrátilová ji pak kolegiálně vzala alespoň do Pardubic, super počin.

Poprvé v historii republikových šampionátů chyběl na stupních vítězů mezi muži Martin Kučera. Tomu vystavil STOP celkově třetí Patrik Procházka (Neofight Brno). Finále se odehrálo při neúčasti Aleše Maři mezi dvěma největšími favority. Ladislav Šustáček (SHL SDS EXMOST Brno) zvítězil poměrem 2:1 na zápasy nad stříbrným Jaromírem Procházkou (Neofight Brno).

Soutěž družstev se letos musela obejít bez borců z kroměřížské Kuželny Nedopil a překvapivě také bez Snipers Čebín. Ve finále se tak utkala dvě mostecká a dvě brněnská družstva. Již třetí titul za sebou získalo družstvo SHL SDS Exmost Brno, které v přímém souboji doslova smetlo favorizované Neofight Brno 4:0 na zápasy! V boji o bronz porazili mostečtí Black Sharks poměrem 4:2 tým Lejdýs.

Kompletní výsledky najdete v souboru MČR_2014_výsledky.

 

Přejít do archivu článků

Vyhledávání

Podporují nás

 

Kalendář událostí

květen 17.

Majaland mistrovství světa 2024

Majaland Praha - Tuchoměřice

soutěže družstev od 10 hod., soutěž jednotlivců od 14 hod.

Zobrazit archiv událostí

Fotogalerie

Mistrovství ČR 2023 - Brno

Mistrovství ČR 2023 - Brno

Ze dne 9. prosince 2023

Obsahuje 80 fotek

24 hodin stolního hokeje

24 hodin stolního hokeje

Ze dne 13. října 2023

Obsahuje 12 fotek

Zobrazit fotogalerii

Vytvořil Dominik Fiala v roce 2011. RSS článků, mapa stránek a administrace.